Homo's hebben last van vogelfans

Icoon OpmerkelijkVoor de homo's op de homo-ontmoetingsplaats van natuurgebied De Nieuwe Meer is de lol er een beetje vanaf. Dit komt doordat er een erg zeldzame groene reiger neer is gestreken. De homo's kunnen elkaar hierdoor niet meer liefkozen omdat de rust wordt verstoord door de hordes vogelaars die er alles aan doen om ook maar een glimp van het beest op te kunnen vangen.

"Met al die telelenzen in de buurt wordt anonieme seks in de bosjes toch een stuk minder aantrekkelijk", meldt de Gay Krant. Het homoblad interviewt ene Peter, bezoeker van de ontmoetingsplaats. Peter ziet de reiger het liefst meteen vertrekken.

Een van de beheerders van het park denkt dat het wel mee valt. ''Natuurlijk is het niet bevorderlijk voor het gevoel van privacy, die mannen met die grote kijkers, maar ik heb er nog geen klachten over gehoord. En als de bezoekers ontevreden zijn, dan verneem je dat snel.''

Hotting is zelf wel erg blij met de komst van de reiger, omdat dit een primeur is in Nederland. De vogel komt normaal namelijk alleen voor aan de andere kant van de oceaan.