Hier geboren Marokkaan mogelijk uitgezet

TerrorismeNederland wil een hier geboren Marokkaan het land uitzetten. Dat is mogelijk omdat hij nooit een Nederlands paspoort heeft aangevraagd (vond hij niet nodig). Het gaat om de 31- jarige Mohammed C., een vriend en handlanger van terreurverdachte Samir A.

Ook C. wordt verdacht van terreurparaktijken. Hij zit momenteel vast in verband met de zaak die tegen Samir A. en zijn kompanen dient. De IND heeft C. al tot illegaal verklaard, omdat hij radicaal zou zijn en een gevaar vormt voor de nationale veiligheid. Volgens informanten van de AIVD, die C. al een tijdje in de gaten hielden, is hij ÚÚn van de leiders van een groepje radicale moslims dat geweld wil plegen.

Voorlopig zit C. echter nog vast. In oktober dient de rechtszaak tegen de groep. Zijn advocaat Victor Koppe heeft al laten weten bezwaar te zullen aantekenen tegen een uitzetting. Mocht C. worden uitgezet, dan is het voor het eerst dat een hier geboren persoon het land wordt uitgebonjourd. C. is geboren in Tilburg en opgegroeid in Den Haag.

Met dank aan PIM4EVER voor de submit.