Kok valt de Smaakpolitie aan

Icoon BinnenlandsEen ontevreden Groningse kok is een tegenoffensief gestart tegen het SBS-programma de Smaakpolitie. De kok, genaamd Bas Vogel, verkoopt op internet de stickers die de Smaakpolitie op je raam plakt als je een nette keuken hebt.

"Rob Geus (presentator en keurmeester van de Smaakpolitie, red.) maakt sensatietelevisie, heeft geen verstand van zaken en doet net alsof je in ieder Nederlands restaurant moet vrezen voor je leven. Onzin. Loop een willekeurige keuken in en je zult zien dat de hygiëne goed is", aldus Vogel in De Telegraaf.

Geus zelf is woedend over Vogels actie op internet. "Hier word ik niet vrolijk van. Het is niet zomaar een sticker, het is een keurmerk dat je echt moet verdienen", aldus Geus.

Enkele weken geleden bleek dat veel cafetariahouders het niet goed op hebben met onze keurmeester. Zo zou Geus intimidaties niet schuwen, en zou hij niets willen horen over andere onderzoeksmethodes die niet strijken met de zijne. SBS wil niet naar de beschuldigingen luisteren.


Rob Geus

Met dank aan Appelperenstroop voor de submit.