Piramide in Bosnië ontdekt

Icoon BuitenlandsAmateur archeoloog Semir Osmanagic heeft recentelijk bekend gemaakt dat een heuvel in de stad Visoko in Bosnië een oude door mensen gemaakte structuur is. Woensdag zei Osmanagic dat hij en zijn team grote, geslepen stenen blokken gevonden hebben aan één van de zijdes van de heuvel, die het uiterlijk vormen van een grote piramide.

"Dit zijn de eerste uitgegraven muren van de piramide". zei Osmanagic tegen de pers. "Het oppervlak van de stenen is perfect glad. Het is zo duidelijk dat het oppervlak van deze stenen door mensen is bewerkt. Dit is in materieel opzicht cruciaal bewijs voor de aanwezigheid van een piramide".

De ontdekking kwam aan het begin van een zes maanden durende opgraving van de plaats. De in Bosnië geboren Osmanagic hoopt dat de opgraving zijn theorie bevestigt dat een prehistorisch volk de 220 meter hoge piramide daar gebouwd heeft zo'n 12000 jaar geleden.

Vorige week is het team, samen met geologen en reddingwerkers van een kolenmijn vlakbij, begonnen met het in kaart brengen van een tunnel onder het gebied. Toen ze uit de tunnel kwamen vertelden ze dat de tunnel zeker door mensen gemaakt is.

Half mei krijgt het onderzoeksteam versterking van twee piramide-experts uit Egypte. "Het wordt een zeer opwindende archeologische lente en zomer", verwacht Osmanagic.

Subheader
Osmanagic Met dank aan Jorikjet


Met dank aan akonii voor de submit en herschrijven.