Nieuw bewijs tegen Samir A.

Er zijn nieuwe bewijzen ingebracht tegen terreurverdachte Samir A. Dat gebeurde vandaag op een pro forma-zitting tegen A. en drie medeverdachten voor de rechtbank in Rotterdam. Zo zijn er schotresten gevonden op handschoenen in de woning van A. Bij een vriend van hem zijn ook handschoenen met kruitsporen gevonden. Daarop zat ook dna van Samir.

Ook blijkt er op het gevonden videotestament van A. een wapen zichtbaar. Volgens de officier van justitie gaat het om een Scorpion VZ61, oftewel een baby-uzi, een klein model machinepistool. Een getuige heeft verklaard dat hij het zelfde wapen in het bezit van het reeds veroordeelde Hofstadgroep-lid Nouriddin El F. heeft gezien.

Alle vier de verdachten, waarvan Samir A. en 31-jarige Mohamed C. als kopstuk worden gezien, worden verdacht van het voorbereiden van terreuraanslagen op politici en gebouwen én deelname aan een terroristische organisatie. De uiteindelijke rechtszaak tegen A. en zijn kornuiten zal later dit jaar plaatsvinden, vermoedelijk in de zomer.

Met dank aan PIM4EVER voor de submit.