Reclame met anti-oranjesite en -filmpjes

Icoon Nederlands ElftalHet softwareconcern Electronic Arts heeft zich mogelijk laten inspireren door de bekende humoristische site www.ihrseidnichtdabei.de, die gemaakt was door Duitsers om Nederland te treiteren met het feit dat Nederland niet gekwalificeerd was voor het vorige WK voetbal. Het resultaat is de site www.hollandstoppen.de, waarop reclame gemaakt wordt voor de Duitse versie van het voetbalspel FIFA Fussball-Weltmeisterschaft.

De site speelt in op de angst van Duitsers dat Nederland het WK gaat winnen. Nederland en Duitsland zijn traditioneel elkaars aartsvijanden, op voetbalgebied tenminste. Er zijn onder meer filmpjes te zien van feestende Oranjesupporters op bekende plaatsen in Berlijn. Ook is er een 'condoleanceregister' waarin mensen onder andere kunnen schrijven wat ze zouden doen als Nederland inderdaad wereldkampioen wordt. Voor op televisie zijn er reclamefilmpjes met dezelfde strekking.

De reclamecampagne heeft veel weg van die van vier jaar geleden, met dat verschil dat Nederland nu natuurlijk wél naar het WK gaat. Overigens is www.ihrseidnichtdabei.de vanwege de Nederlandse kwalificatie inmiddels omgedoopt tot www.ihr-seid-nicht-lange-dabei.de.

Met dank aan nlboy en itsgreen voor de submit.