800 Feyenoorders opgepakt

Icoon VoetbalAansluitend aan de play-offwedstrijd Feyenoord-Ajax, heeft de politie in Rotterdam gisteren 425 Feyenoord-supporters opgepakt. De reden was dat ze weigerden om weg te gaan bij de loopbrug tussen het uitvak en het station. De politie vond het niet verantwoord om de Feyenoord-aanhang daar te laten staan terwijl de Ajacieden er nog langs moesten om weer in hun trein naar Amsterdam te komen. Daarom zijn alle supporters die niet meewerkten opgepakt.

Een woordvoerder van de politie licht toe dat de politie wil laten zien geen enkele vorm van wangedrag meer te willen accepteren. Alle opgepakte fans worden nu verdacht van het verstoren van de openbare orde, samenscholing en/of openlijke geweldpleging. De woordvoerder zegt dat door dit beleid de wedstrijd, die een risicowedstrijd was, relatief rustig verlopen is.

Er waren geen ernstige ongeregeldheden voor, tijdens en na de wedstrijd. Vorig jaar kwam het nog tot grootschalige rellen tijdens de competitiewedstrijd Feyenoord-Ajax.

Update 14:15
Inmiddels heeft een woordvoerder van burgemeester Opstelten van Rotterdam gezegd dat niet 425, maar zelfs 800 supporters opgepakt zijn. Alle arrestanten zijn geboeid afgevoerd. Van hen zitten er nog zeven vast; de rest is inmiddels weer vrijgelaten. Ook blijkt het niet om de loopbrug te gaan, maar om een viaduct waar de trein naar Amsterdam langs moest.

Met dank aan calvobbes voor de submit en aan static voor de update.