Taida Pasic verlaat Nederland vrijwillig

Icoon BinnenlandsTada Pasic zal Nederland uit vrije wil verlaten. De rechter bepaalde vrijdag dat de 18-jarige Kosovaarse scholiere onrechtmatig in Nederland verblijft. Tada kan tegen de beslissing van de rechter in beroep, maar zal de uitspraak niet in Nederland kunnen afwachten.

Het is nog wel mogelijk dat Tada een voorlopige voorziening aanvraagt om de procedure toch in Nederland te kunnen afwachten, maar nog niet bekend is of ze dit inderdaad zal doen. Voor een dergelijk verzoek moet een datum van uitzetting bekend zijn. Minister Verdonk liet vrijdag al weten dat het meisje uiterlijk 28 april moet vertrekken, maar het is nog onduidelijk of dit dan ook de datum van uitzetting zal zijn. Maar ze zal het er niet op aan laten komen dat men haar gedwongen uitzet, aldus de gastouder H. Meulenkamp.

De vreemdelingenpolitie heeft maandag een gesprek met Tada over haar terugkeer. Meulenkamp weet nog niet waar Tada heen moet na haar uitzetting, maar dit zal duidelijk blijken tijdens het gesprek. Ook zal dan duidelijk worden wanneer zij precies zal moeten vertrekken. Haar eindexamen kan ze in Sarajevo doen zoals de Inspectie van het Onderwijs al eerder had laten weten.