Voetbal: Uitslagen play-offs 22/23 april

Icoon VoetbalAjax en FC Groningen, de nummers 4 en 5 van de reguliere competitie, gaan onderling uitmaken welke Nederlandse club volgend jaar naast landskampioen PSV in de Champions League mag uitkomen. Ajax versloeg in Rotterdam Feyenoord met 4-2, nadat eerder deze week in de Amsterdamse ArenA al met 3-0 gewonnen werd. Groningen verloor met 2-1 van AZ, maar dat was voor de Alkmaarders niet genoeg om het eerdere 3-1 verlies teniet te doen.

Na een zeer teleurstellende competitie lijkt Ajax het seizoen hierdoor toch nog geslaagd af te sluiten. In De Kuip liep de ploeg via Rosales, Huntelaar en Boukhari uit naar 0-3, alvorens Kuijt namens Feyenoord iets terug kon doen. Mitea voor Ajax en opnieuw Kuijt bepaalden de uitslag op 2-4.

In Alkmaar had AZ vijf minuten de illusie de confrontaties met Groningen als winnaar af te sluiten, nadat het door Koevermans en Arveladze op een 2-0 voorsprong was gekomen. Een doelpunt van Buijs in de 61e minuut zorgde er echter voor dat Groningen aan het langste eind trok, en nog een kans maakt op kwalificatie voor het Europese kampioenentoernooi.

Uitslagen:
Feyenoord - Ajax 2-4 (eerste wedstrijd: 0-3)
AZ - FC Groningen 2-1 (eerste wedstrijd: 1-3)

Plaatsen 6 t/m 9
In de strijd om een plek in de UEFA Cup deed FC Twente zaterdagavond goede zaken. De nummer 9 uit de competitie won met 2-0 van de nummer 6, FC Utrecht. N'Kufo en Gerritsen scoorden de doelpunten voor de EnschedeŰrs. In de tweede wedstrijd speelden Roda JC en sc Heerenveen met 0-0 gelijk tegen elkaar. Aanstaande woensdag volgen de returnwedstrijden.

Uitslagen:
FC Twente - FC Utrecht 2-0
Roda JC - sc Heerenveen 0-0

Uitslagen plaatsen 10 t/m 13:
NEC - Heracles Almelo 2-3 (eerste wedstrijd 2-0)
Vitesse - RKC Waalwijk 2-0 (eerste wedstrijd 4-4)

NEC en Vitesse spelen op 26 april en 3 mei in de tweede ronde. De winnaar strijdt met de verliezer van de tweede ronde van de play-offs om de 6de/9de plaats om een Intertoto Cup-ticket.

--
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!