Formule 1: Uitslag GP van San Marino

Icoon Formule 1Michael Schumacher heeft de Grand Prix van San Marino gewonnen. Na een spannend gevecht met Fernando Alonso wist de Duitser zijn eerste overwinning van het seizoen te scoren. Juan Pablo Montoya pakte de derde positie.

Bij de start nam Schumacher direct de leiding, gevolgd door Jenson Button en Felipe Massa, die de derde plaats van Rubens Barrichello overnam. In de eerste ronde viel echter direct het doek voor Christijan Albers, die door Yuji Ide van de baan werd getikt en viermaal over de kop sloeg. Albers kon ongedeerd uit de wagen kruipen.

Na een korte safety car-periode naar aanleiding van Albers' crash werd de race herstart en pakte Alonso de vierde plaats. De Spanjaard was razendsnel en reed de achterstand op Massa makkelijk dicht. Na de eerste serie pitstops was Alonso zowel Massa als Button gepasseerd en reed hij op een tweede plaats. Michael Schumacher bleek na zijn pitstop anderhalve seconde per ronde langzamer dan Alonso en het gat tussen de twee slonk zienderogen.

Ondertussen had Button grote problemen bij zijn tweede pitstop. De Engelsman kreeg het signaal om te vertrekken, maar zijn wagen werd nog bijgetankt. Door de kracht van het wegrijden werd de brandstofslang compleet van de aansluiting op de auto gerukt en mocht Honda van geluk spreken dat er geen brand uitbrak.

Alonso had op twee-derde van de wedstrijd de achterstand naar Schumacher helemaal dichtgereden en beide coureurs maakten op bijna hetzelfde moment hun pitstops, wat geen verschil in de onderlinge posities veroorzaakte. Op zijn laatste set banden bleek Schumacher weer even snel als Alonso en de Spanjaard kon geen gelegenheid vinden om de Ferrari te passeren. Toen Alonso een paar keer bijna van de baan was geschoten door zijn verslechterende banden, was het bekeken voor de regerend wereldkampioen en kon Schumacher onbedreigd naar de overwinning toerijden.

Montoya reed een prima, maar anonieme, race en eindigde op het podium, zijn teamgenoot Kimi Räikkönen pakte de vijfde plaats, achter de Ferrari van Felipe Massa. Jenson Button, die vanaf de voorste startrij was vertrokken, moest genoegen nemen met een zevende positie, teamgenoot Barrichello kwam zelfs niet verder dan een tiende plaats, na op de derde plek te zijn gestart.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport


Albers crasht zwaar in de eerste raceronde