Voetbal: Uitslagen play-offs

Icoon EredivisieVanavond stonden de eerste play-offs om een voorrondeticket voor de Champions League op het programma. Ajax deed zeer goede zaken door Feyenoord met 3-0 te verslaan, terwijl AZ een 3-1 nederlaag incasseerde bij FC Groningen.

Ajax lijkt af te stevenen op de finaleronde van de play-offs. Feyenoord was in de competitie tweemaal te sterk voor de Amsterdammers, maar vanavond trok Ajax aan het langste eind: 3-0. De zege was geflatteerd: het spelbeeld was nagenoeg in evenwicht. Feyenoord was gedurende de eerste helft de betere, Ajax na rust. André Bahia groeide uit tot zondebok bij de stadionclub door te blunderen bij de 1-0 van Rosales. Bovendien kreeg hij ook nog eens de rode kaart.

Rond de tachtigste minuut was Ajax tweemaal trefzeker, via John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar. Op dat moment speelde de thuisploeg eveneens met tien man wegens de uitsluiting van Steven Pienaar. De avond kreeg nog een roder accent toen in de slotfase Romeo Castelen de doorgebroken Huntelaar tot de orde riep.

FC Groningen - AZ was de confrontatie tussen de nummer vijf en twee van de reguliere competitie, met een verschil van liefst achttien punten. Daarvan was op het veld niets te merken: AZ creëerde, op de beginfase na, nauwelijks kansen. FC Groningen kroop naarmate het duel vorderde meer uit zijn schulp en in de tweede helft resulteerde dat in treffers van Yuri Cornelisse, Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden. Een goal in blessuretijd van Kew Jaliens geeft AZ nog een sprankje hoop voor de return.

Gisteren werden al twee wedstrijden gespeeld In de play-offs om een intertototicket. Vitesse verspeelde in een knotsgek duel bij en tegen RKC Waalwijk een 4-0 voorsprong, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-4. NEC boekte in Almelo een zege op Heracles. Het werd 0-2.

25/26 april en 2/3 mei

Wanneer FC Groningen erin slaagt AZ uit te schakelen, dan speelt FC Groningen eerst een thuiswedstrijd in de tweede ronde

Winnaar van de finaleronde naar voorronde Champions League, verliezers naar UEFA Cup