MSN-contact leidde tot seks met 13-jarige

JustitieTegen de 26-jarige S.N. uit Gouda is een twee jaar durend contactverbod geëist met een 13-jarige meisje. De verdachte onderhield gedurende enkele maanden een seksuele relatie met de brugklasser. Ook zou de verdachte, een ambtenaar op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 240 uur werkstraf moeten krijgen en verplicht reclasseringscontact en deelname aan een praatgroep voor zedenzaken moeten ondergaan. Verder werd 1.500 euro schadevergoeding geëist alsmede een gevangenisstraf van 142 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De man heeft in januari en februari van dit jaar in totaal 52 dagen vastgezeten. Als hij terug de cel in zou moeten, raakt hij zijn baan kwijt.

De man legde in maart 2005 contact met het meisje via MSN. Nadat het contact via internet steeds inniger werd, kwam het tot een ontmoeting bij de verdachte thuis. Dat resulteerde eerst in zoenen en strelen. Een paar ontmoetingen later ging dat via orale tot vaginale seks. Tot begin december ontstond er op die manier een bijna wekelijks sekscontact. ''Ze heeft nooit tegengestribbeld'', vertelde de man. Het meisje deed in december aangifte tegen een zwager wegens verkrachting. Toen biechtte ze aan haar ouders ook haar relatie met S.N. op.

De officier van Justitie verbaasde zich erover dat de man zo makkelijk over de jeugdige leeftijd van zijn vriendinnetje was heengestapt. ''Ik was gek op haar geworden en stond niet stil bij haar leeftijd'', antwoordde S.N. De ontboezeming van de verdachte dat hij ook wel eens verliefd was geworden op een meisje van 15, maakte de officier er niet geruster op. Deskundigen achten de kans op herhaling klein, maar een behandeling lijkt wel noodzakelijk om herhaling te voorkomen. Uitspraak over 14 dagen.