Placenta opeten was grap Tom Cruise

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Acteur Tom Cruise wil de placenta opeten van zijn verloofde Katie Holmes, die binnenkort gaat bevallen. De placenta (ook wel moederkoek genoemd) vormt een soort tussenstation tussen de bloedsomloop van de moeder en de bloedsomloop van het embryo. De Amerikaanse acteur verdedigt zijn kannibale trekjes als volgt: "Ik denk dat het goed is, heel voedzaam. Ik wil zowel de placenta als de navelstreng meteen na de geboorte opeten."

Eerder meldde de 43-jarige scientology-aanhanger dat hij zijn kind het liefst in totale stilte geboren ziet worden, omdat lawaai een negatief spiritueel effect zou hebben op een bevallende vrouw.

Het eten van de placenta is in sommige culturen gebruikelijk. Het zou de moeder na de geboorte sterker maken. De Volkskrant publiceerde ooit een recept voor placentapaté, die op stukjes foccaccia en bedruppeld met goede olijfolie moest worden geserveerd.

Update 00:15
Het bericht dat Tom Cruise de placenta van zijn verloofde op wil eten, blijkt een grap te zijn. De acteur deed zijn opvallende uitspraak in een vraaggesprek met het Amerikaanse GQ Magazine. Toen de interviewer echter opmerkte dat het wel een flink maal zou worden, reageerde Cruise met de woorden "oké, misschien doe ik het ook wel niet". Veel nieuwssites maakten hier echter geen melding van.

Met dank aan sv3n voor de submit.