Experts zien toekomst voor seksrobots

Onlangs is er in San Francisco een vergadering gehouden van enkele toponderzoekers uit de seksindustrie. De bijeenkomst stond vooral in het teken van seks en technologie. Een van de vragen die werd gesteld, was of het in de nabije toekomst mogelijk is om een seksrobot te maken.

Op dit moment zijn er al de zogenaamde teledildonics; attributen waarmee je seks op afstand kunt beleven (bijvoorbeeld een dildo die te besturen is via internet). Ook de realdolls (nsfw) zijn er al. Deze moderne versie van de opblaaspop lijkt levensecht op pornosterren. Het blijft alleen natuurlijk wel een levenloos stuk plastic, die ook nog eens enorm duur is (ruim 6.000 dollar).

Sommige experts verwachten dat binnen tien jaar de eerste seksrobots kunnen zijn ontwikkeld. Anderen zijn een stuk sceptischer wat dat betreft. Het is al moeilijk om binnen 10 jaar een robot te ontwerpen die zelfstandig de vloer perfect schoonmaakt, zo stelt een van hen. Cyborgs voor seks zijn nog een paar stappen te ver.

Weer anderen denken dat het eerder zo zal zijn dat binnen een paar decennia apparaten worden ontwikkeld die het brein kunnen stimuleren om een seksuele ervaring te hebben, zonder het manipuleren van geslachtsdelen.