Zoektocht wordt Aziaten bijna fataal

Icoon BizarDrie mannen uit Singapore zijn half bevroren uit de Japanse bossen gered terwijl zij op zoek waren naar een geheimzinnige karatemeester. De mannen waren slechts gekleed in T-shirts omdat het reisbureau hen had verteld dat het in Japan twintig graden Celsius was. Op het moment dat zij gevonden werden, was het 1 graad.

De 25-jarige Koh Tian Lin had zijn vader op zijn sterfbed beloofd op zoek te gaan naar de karatemeester, die een geheim boek over de vechtsport zou bezitten. Het enige dat Lin over de karateka wist, was dat zijn naam Soma luidde en dat hij twee dochters zou hebben.

Lin en zijn vrienden gingen in het noorden van Japan op zoek naar de geheimzinnige, maar hadden geen rekening gehouden met het Japanse weer. Omdat ze dachten dat het twintig graden zou zijn hadden ze slechts wat t-shirts en een windjack meegenomen.

Ondanks het oponthoud zal de zoektocht voortgezet worden, aldus Lin. Naast warme kleding kan hij daarbij ook wel wat succes gebruiken, aangezien geen enkele Japanse karateka iets meer over de geheimzinnige meester kan vertellen.