Amsterdams PvdA-deelraadslid in opspraak

Iets wat PvdA-leider Wouter Bos al voorzag, lijkt in Amsterdam reeds gebeurd. Daar is het eerste allochtone raadslid van de PvdA in opspraak geraakt. Het betreft de 24-jarige Ama Carr die oorspronkelijk uit Ghana komt. Zij is kersvers deelraadslid in Zuidoost.

Naar nu blijkt is Carr in februari opgepakt wegens illegaal autorijden: ze bleek geen rijbewijs te hebben en onverzekerd rond te rijden. Bovendien gaf ze een valse naam, een vals adres en een valse geboortedatum op.

Carr, studente Hogere Beroepsopleiding Management, Economie en Recht, doet de zaak zelf af als een klein incident. De Amsterdamse afdelingsvoorzitter Nick Bolte van de PvdA was op de hoogte van de feiten voordat de verkiezingen plaatsvonden. Het incident was volgens hem echter geen reden om de kandidatuur van Carr in te trekken. ''Jonge mensen doen dat in de Bijlmer. Er was geen drank in het spel. Anders was het een ander verhaal geweest'', aldus Bolte. Het incident heeft volgens hem ook niets te maken met de kwaliteiten van Carr als raadslid. Het landelijke PvdA-partijbestuur gaat de zaak echter toch onderzoeken. Op de site van de Amsterdamse PvdA is inmiddels een discussie opgestart over het incident.