Laetitia Griffith (VVD) boos op de PvdA

Laetitia GriffithDe Amsterdamse politica Laetitia Griffith (VVD) voelt zich 'volledig gepasseerd' door de PvdA in de hoofdstad. Het voormalige Kamerlid vindt het pijnlijk dat haar partij na zestien jaar samenwerking in het Amsterdamse college aan de kant is gezet. "Veel kiezers hebben op de VVD gestemd, terwijl veel PvdA-stemmers ook graag continuïteit van beleid wilden. Maar de PvdA heeft niet eens inhoudelijk met ons willen praten", zegt Griffith in Het Parool.

De politica verliet in mei 2005 de Tweede Kamer, om haar partijgenoot Frits Huffnagel op te volgen als wethouder in Amsterdam. Na de teleurstellend verlopen gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de VVD in Amsterdam een zetel verloor, rest haar nog slechts het raadlidmaatschap. Griffith vindt dat met name GroenLinks niet fair is geweest. "De PvdA is in de wurggreep van GroenLinks terechtgekomen. Die partij heeft een veto tegen ons uitgesproken."

Afgelopen week werd bekend dat de PvdA en GroenLinks een collegeakkoord hebben weten te sluiten. De twee linkse partijen hebben een meerderheid van 27 van de 45 zetels in Amsterdam. Volgens Griffith is de VVD van plan 'hard en zichtbaar' oppositie te gaan voeren.