Geen bom in Iberia-vliegtuig Schiphol

Icoon VervoerEen vliegtuig van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia is vanmiddag teruggekeerd naar Schiphol nadat een mannelijke passagier had gedreigd zichzelf op te blazen. Het toestel was om iets voor half zes vertrokken naar Madrid. De man is aangehouden op Schiphol.

Het vliegtuig was pas net onderweg, toen de man dreigde met een bom. Het vliegtuig keerde daarop direct terug naar Schiphol. Op de luchthaven werd een noodprocedure in werking gesteld en moesten de inzittenden via de glijbanen het vliegtuig verlaten. De marechaussee kon de bommelder overmeesteren. Er is niemand gewond geraakt.

Of de man, volgens bronnen op Schiphol een Spanjaard, werkelijk een explosief bij zich had, is vooralsnog onbekend. De marechaussee doorzoekt het vliegtuig met honden. Er waren 165 passagiers aan boord van het toestel.

Update 21:38
Er is geen explosief aangetroffen in het Iberia-vliegtuig. De man die is aangehouden, is intussen verhoord. Zijn motief is vooralsnog onduidelijk. De politie hoort tevens andere passagiers en de bemanning van het vliegtuig.