Kalou niet blij met reclamespotje

Icoon Televisie Kalou is niet blij met het nieuwste reclamespotje van Centraal Beheer Achmea. In het spotje wordt door middel van fragmenten en nep-nieuwsuitzendingen gesuggereerd dat Kalou toch een Nederlands paspoort heeft gekregen, en dus mee kan naar het WK. Kalou's pogingen om op tijd voor het WK Nederlander te worden, werden eerder geblokkeerd door minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie.

In het spotje wordt eerst de indruk gewekt dat Kalou toch een Nederlands paspoort heeft, met teksten als 'Kalou toch naar WK'. Aan het einde blijkt dan echter dat hij een Duits paspoort heeft gekregen, en topscorer is voor het Duitse team. Verdonk komt er het minst genadig af; zij wordt zelfs nog bedankt door een look-alike van de Duitse keeper in een vervolgspotje.

Kalou kan de humor er niet van inzien, en wil dan ook dat het spotje van de buis gehaald wordt. Volgens de voetballer worden zijn naam en zijn portretrecht 'misbruikt'. Hij heeft dan ook een advocaat ingeschakeld, die onderzoekt of er juridische stappen mogelijk zijn.

Centraal Beheer Achmea begrijpt de ergernis niet. Woordvoerder Rob Mol laat weten erg tevreden te zijn met de commercial, die volgens hem overigens niet bedoeld is als kritiek op het uitzettingsbeleid van Verdonk. Het zou eerst de bedoeling geweest zijn om een spotje met Kalou zelf er in te maken, maar dat mocht niet van Feyenoord en van clubsponsor (en concurrent) Fortis. Het script van het huidige spotje is niet vooraf overlegd.

Overigens heeft Verdonk gisteren al laten weten het spotje wel te kunnen waarderen, en dus geen actie tegen de verzekeraar te zullen ondernemen.


Het spotje is hier (linksboven) te bekijken