Rapper klaagt GeenStijl aan

Icoon InternetDe Heerhugowaardse rapper X-Angelus gaat aangifte doen tegen weblog GeenStijl wegens schending van zijn portretrecht. Het weblog publiceerde vorige week een filmpje waarop te zien is hoe twee jongens ene Remco uit Heerhugowaard flink in elkaar schoppen, omdat hij van één van hen een brommer gestolen had. Rapper X-Angelus - echte naam Alex en gelieerd aan de rapgroep DSS - filmde het gebeuren vanuit een auto waarin nog iemand zat toe te kijken, en becommentarieerde de zaak.

Het incident vond al geruime tijd geleden plaats. De vier daders zijn door de Alkmaarse rechtbank onlangs al veroordeeld tot fikse werkstraffen. Een persoon bracht ruim twee maanden in voorarrest door. De beelden van het filmpje dienden als bewijs tijdens de rechtszaak.

Het Talpa-programma NSE besteedde gisteren aandacht aan de zaak (zie videofragment). Daarin zei de rapper het niet leuk te vinden dat GeenStijl alles weer opgerakeld heeft. Bovendien is tussen slachtoffer Remco en die vier daders alles weer koek en ei. Remco beaamde dat in die uitzending. Het was allemaal lang niet zo erg als het leek, zo zei hij.

Internetadvocaat Anton Dekker zei tegen NSE dat de privacywetgeving ook op internet geldt. Een ieder mag zich volgens de advocaat dan ook verzetten tegen publicatie van zijn of haar afbeeldingen. Naar de mening van Dekker hoort GeenStijl de lezer zakelijk te informeren over het incident. Dat gebeurt volgens hem nu niet, omdat de betrokkenen door GeenStijl belachelijk worden gemaakt.

Namens GeenStijl liet Dominique Weesie weten de aangifte te zullen afwachten: ''Laat die advocaat maar komen''. Voorlopig staat het gewraakte filmpje nog gewoon on-line (beelden kunnen als schokkend worden ervaren!!).


Rapper Alex en Remco weer vriendjes
Submitter:  Bron: FOK! (GeenStijl / Talpa)