Rutte: Kiezers halen bij rechtervleugel PvdA

Icoon Politiek Mark Rutte, kandidaat-lijsttrekker van de VVD, vindt dat de campagne van zijn partij zich moet richten op de kiezers van de rechtervleugel van PvdA en CDA. Als de VVD een goede campagne voert zijn die kiezers volgens Rutte "zu haben". Deze uitspraak deed de huidige staatssecretaris van onderwijs tijdens de jaarvergadering van de VVD-bestuurdersvereniging. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien hij onlangs nog VVD-campagneleider was voor de gemeenteraadsverkiezingen. Landelijk gezien verloor de VVD enkele procenten kiezers aan andere partijen.

Een mogelijke samenwerking tussen VVD en PvdA lijkt volgens Rutte uitgesloten. Hij twijfelt aan de bereidheid van de PvdA om hervormingen door te voeren. Rutte vindt dat de campagne van de VVD de nadruk moet leggen op economische groei.

Rutte zal zich niet negatief uitlaten over de andere kandidaat-lijsttrekkers. Hij vindt dat er geen politiek-inhoudelijk verschil is tussen hem en mede-kandidaat Rita Verdonk. Wel verwacht hij dat de campagne van Rita Verdonk zich zal richten op de aanhangers van rechtse partijen, iets wat Rutte zelf niet van plan is.