Doden door molotov-cocktail in bus Istanbul

Icoon AanslagIn de Turkse stad Istanbul zijn gisteravond drie mensen overleden nadat Koerdische demonstranten een molotov-cocktail in een bus hadden gegooid. Dit wordt gemeld door de nieuwszender CNN Türk.

Twee mensen kwamen om toen de buschauffeur, in een poging het projectiel te ontwijken, frontaal op een vrachtwagen botste. Een vrouw die in paniek uit de brandende bus sprong, werd geschept door een passerende auto en overleed later in een ziekenhuis.

Na het incident met de molotov-cocktail in de Istanbulse buitenwijk Bagcilar verzamelden honderden mensen zich rond het uitgebrande wrak. Ze scandeerden nationalistische en anti-Koerdische leuzen. Ook namen sommige inwoners van Istanbul het recht in eigen hand en gingen ze Koerdische demonstranten te lijf.

Het incident in Istanbul lijkt verband te houden met ongeregeldheden tussen Koerden en de politie die in Oost-Turkije nu al bijna een week aan de gang zijn. In Istanbul gingen gisteren honderden Koerden de straat op, daarbij zoekende naar een confrontatie met de oproerpolitie. Er werd met molotov-cocktails, stenen en flessen gegooid. De politie vuurde rubberkogels op de demonstranten af en zette traangas in. Tientallen mensen zijn opgepakt.

Bus Istanbul
De uitgebrande bus


Met dank aan IronMikey voor de submit.