A1GP start seizoen 2006/2007 op Zandvoort

Icoon SportDe geruchten waren er gisteren al, maar afgelopen nacht is het middels een persbericht bevestigd door de A1GP-organisatie: de eerste race van het A1GP-seizoen 2006/2007 zal worden verreden op Circuit Park Zandvoort. Op 1 oktober zal de eerste A1 Grand Prix in Nederland plaatsvinden.

In de A1 Grand Prix' nemen twintig coureurs uit twintig landen het met dezelfde auto's, motoren en banden op verschillende circuits tegen elkaar op. De bedenker en oprichter hiervan, Sjeik Maktoum, zegt blij te zijn dat de race in Nederland rond is gekomen: "Het enthousiasme van de Nederlandse fans is de hoofdreden om naar Zandvoort te komen. We zijn erg blij dat ze bij bijna elke race aanwezig waren. Je kijkt er ook niet makkelijk overheen, door hun fel oranje gekleurde outfits. Bij een race zag ik zelfs twee mensen met grote opblaasbare oranje klompen als hoed."

Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, is tevens in zijn nopjes met de beslissing: "Het is erg speciaal dat de A1 Grand Prix naar Zandvoort zal komen. We verwachten dat er erg veel publiek op af zal komen. Ook zal de race miljoenen tv-kijkers trekken van over hele wereld, en daarom is het een hele goede reclame voor het Circuit, de plaats Zandvoort en Nederland."

De kaartverkoop zal maandag 3 april starten. De volledige kalender zal in de komende weken bekend worden gemaakt. Het is 21 jaar geleden dat er een Grand Prix werd verreden op het circuit in de duinen van Zandvoort.

Meer sportnieuws op FOK!sport!

Met dank aan Baseboy en kevert voor de submit.