Boy accepteert excuses Lange Frans

Rapper Lange Frans heeft vanochtend live op de radio excuses aangeboden aan de 18-jarige Boy Tanahatoe voor het ijsblokjesincident. Hij verkocht de jongen vorige week een klap omdat hij dacht dat hij het ijsblokje naar zijn hoofd had gegooid.

Het was 3FM-jock Giel Beelen die de twee in zijn ochtendshow met elkaar in contact bracht. ''Ik heb nu de kans je persoonlijk mijn excuses aan te bieden. Het spijt me, ik hoop dat je me kunt vergeven?'', zo vroeg Lange Frans. Tanahatoe antwoordde daarop met ''Ja, dat kan ik wel.''

Boy ontkende in de uitzending wederom dat hij het ijsblokje had gegooid. Wel gaf hij toe te hebben lopen 'kutten'. ''Ik heb een paar keer mijn middelvinger opgestoken en wat geroepen, maar dat was het wel.'' Beelen vroeg nog of Boy zijn aangifte ging intrekken, maar de jongen zei dat de politie de zaak maar moet uitzoeken. De 3FM-dj stelde Boy ook voor om als speciale gast mee te gaan naar ťťn van de Bevrijdingsfestivals, waar Lange Frans nog wel welkom is. Beelen: ''Dat zou toch mooi zijn, jullie op 5 mei hand in hand op het podium?'' Boy zei daarop nog geen antwoord te willen geven.

Lange Frans en Baas B bezoeken op 5 mei de Bevrijdingspopfestivals in Amsterdam, Utrecht en Almere om het onderwerp mensenrechten aan te kaarten. De organisatie in Haarlem verklaarde de rapper echter tot persona non grata omdat Frans geen goede ambassadeur voor de vrijheid meer zou kunnen zijn. ''Dat vind ik wel een beetje bullshit. Van mij mag hij daar wel staan'', aldus Boy.

DJ Beelen bedankte van de week voor de presentatieklus in Haarlem, omdat hij het belachelijk vond dat zijn vriend Frans daar niet mocht optreden. Beelen hoopt nog steeds dat de organisatie in Haarlem op het besluit om Lange Frans te weren, terugkomt.

-
Gesprek is hier (realplayer) terug te beluisteren. Of hier (mp3) op GeenStijl.

Met dank aan Eveli voor de submit.