Van Basten verzekert Van Nistelrooy WK-plek

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten heeft publiekelijk laten weten dat hij Ruud van Nistelrooy zal steunen. De bondscoach garandeerde de spits van Manchester United zelfs een plek bij de WK-selectie voor komende zomer. Van Nistelrooy heeft de laatste weken geen basisplaats bij zijn club, ondanks het feit dat hij topscorer is in Engeland.

De afgelopen weken verliepen voor Van Nistelrooy alles behalve florissant. Al een aantal weken houdt hij de bank van The Mancunians warm, terwijl zijn vervanger Louis Saha er lustig op los scoort. Tot nu toe onthoudt Van The Man zich van commentaar op manager Alex Ferguson. Toch waren er enige twijfels met betrekking tot de deelname van de Brabander aan het wereldkampioenschap.

Maar Van Basten heeft daar eigenhandig een einde aan gemaakt. "Ik heb hem wel duidelijk gemaakt dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over het Nederlands elftal", aldus de bondscoach. Eerder werd Arjen Robben ook al een selectieplaats toegedicht in het keurkorps voor het toernooi in Duitsland. Ook Kalou zou daar, als hij op tijd Nederlander zou worden, zeker van zijn.

Door deze acties wijkt Van Basten duidelijk af van zijn selectiebeleid. In eerste instantie was het zo dat een speler niet in aanmerking zou komen voor een plaats bij de selectie als hij bij zijn club niet aan spelen toe kwam. Hierdoor werden in het verleden een aantal spelers al eens gepasseerd. Een goed voorbeeld hiervan is Jan Kromkamp. Voor de oefeninterland tegen Ecuador werd hij niet geselecteerd vanwege het niet spelen, geen selectie-beleid.

Ferguson heeft inmiddels laten weten dat er een tweetal veranderingen in zijn basiselftal doorgevoerd zullen worden, voor de wedstrijd va Manchester United tegen West Ham United, aankomende woensdag. Diverse media in Engeland suggereren dat Van the Man wel eens terug zou kunnen keren in de basis.

--
Meer sportnieuws op FOK!sport.