Moskee taboe voor gereformeerde school

OnderwijsLeerlingen van het reformatorische Pieter Zandt College uit Kampen, Urk en Staphorst zullen geen bezoek brengen aan de plaatselijke moskee te Kampen. Het schoolbestuur heeft het bezoek afgelast nadat ouders in geweer kwamen tegen het voorgenomen 'uitje' naar het islamitische gebedshuis.

De ouders kwamen in opstand tegen het bezoek nadat de christelijk gereformeerde predikant Ds. M. A. Kempeneers uit Elburg het geplande bezoek aan de moskee omschreef als een ''knieval naar de moslimreligie''. Volgens Kempeneers vroegen veel leerlingen hem om raad: ''Ik had vooral bezwaar tegen de plaats van de ontmoeting met moslims. Ik heb ze dan ook afgeraden de moskee te bezoeken. Voordat je daar naar binnen mag, moet je je schoenen uit doen. Die handeling heeft een religieuze lading. Je betreedt grond die heilig is volgens een religie waar wij het mee oneens zijn.''

Het zou voor het eerst zijn geweest dat in het kader van godsdienstlessen op de scholen in Kampen, Staphorst en Urk, de leerlingen een moskee van binnen zouden zien. Niet alle ouders waren tegen het bezoek. Veel ouders hebben volgens de school namelijk negatief gereageerd op de afgelasting.