Indycar-coureur overleden na crash

Na een zware crash op het circuit van Homestead in Florida is de Amerikaanse autocoureur Paul Dana overleden. Dana kon tijdens een training de gespinde wagen van Ed Carpenter niet meer ontwijken en reed er met hoge snelheid op in. Paul Dana werd dertig jaar oud.

Het ongeluk gebeurde tijdens de warmupsessie voor de eerste wedstrijd in de Indycar Racing League (IRL) van dit seizoen, op de oval van Homestead, vlakbij Miami in Florida. Ed Carpenter verloor de controle over zijn wagen en raakte de muur. Zijn auto kwam tot stilstand op de ideale lijn en werd door verschillende coureurs ontweken, maar Dana kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de wagen van Carpenter frontaal, waarna hij tegen de betonnen muur spinde.

Dana en Carpenter werden beiden afgevoerd naar het Jackson Memorial Hospital in Miami, waar ruim twee uur later door Brian Barnhart, president van de Indy Racing League, bekend werd gemaakt dat Dana aan zijn verwondingen was overleden. Carpenter zou in stabiele toestand zijn en hebben gesproken met Barnhart.


Paul Dana


Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport.