Vrienden doodgeschoten jongen willen wraak

Icoon MisdaadDe vrienden van de 17-jarige Babak, de jongen die gisteren in het centrum van Amersfoort werd doodgeschoten, willen wraak. Dat verklaarden ze tegenover een journalist van het Algemeen Dagblad. "Zet er maar in dat we wraak nemen", laat er ťťn weten. "Het was zo'n goede jongen."

De moord was het gevolg van een langslepend conflict tussen Babak en zijn vriend Tom enerzijds, en S., de 19-jarige dader, anderzijds. Inzet was een meisje, oorspronkelijk de vriendin van Tom. Het einde van de relatie ging echter gepaard met ruzie, waarbij het meisje klappen opliep. "Daar ben ik ook voor opgepakt door de politie. Maar ze was niet goed, weet je", verklaart Tom nu. De dame in kwestie, door de groep consequent 'het sletje' genoemd, kreeg vervolgens een relatie met S.

Bij een woordenwisseling tussen Tom en S. een maand geleden was Babak tussen beiden gekomen. "Dan moet je toch eerst mij hebben", had de jongen van Iraanse afkomst gezegd, waarna hij door S. met een gummiknuppel werd geslagen. Toen de twee elkaar zaterdag weer tegenkwamen in de Amersfoortse binnenstad, escaleerde het. Babak zou S. een duw hebben gegeven, waarna de laatste naar een pistool greep en schoot. De 17-jarige werd in zijn buik geraakt, wist nog overeind te komen en weg te strompelen, maar zakte een eindje verderop in elkaar en stierf.

De 19-jarige S. heeft de moord inmiddels bekend. Hij werd enkele uren na de schietpartij in zijn woning aangehouden, waar hij volgens ooggetuigen in het donker televisie zat te kijken tot het moment dat de politie kwam. Buurtbewoners waren ruim voor de politie kwam al bij de woning aanwezig, omdat de naam van de dader al enige tijd op internet circuleerde.

Vrienden van de doodgeschoten Babak willen wraak
Vrienden van de doodgeschoten Babak willen wraak