Amerikaan schiet zes feestgangers dood

Icoon BuitenlandsEen feestje in de Amerikaanse stad Seattle is zaterdagochtend geëindigd in een bloedbad. Een man viel rond zeven uur 's ochtends de woning binnen en schoot zes jongeren dood. Een aantal anderen kon ternauwernood ontsnappen. Nadat een politieman arriveerde, pleegde de schutter zelfmoord.

De man, die volgens de politie achter in de 20 was, had even daarvoor het feestje verlaten. Hij was naar zijn auto gegaan, om terug te keren met een aantal geweren. Onderweg van de wagen naar het huis zou hij diverse keren het woord 'NOW' met een spuitbus op de stoep hebben gekalkt. Eenmaal in het huis begon hij vrijwel direct om zich heen te schieten. Op de bovenverdieping van de woning probeerde hij tevergeefs een badkamer binnen te komen, waar een jong stel zich schuilhield. De schutter ging vervolgens naar buiten, achter een aantal gewonde slachtoffers aan. Toen hij daar een politieman tegen het lijf liep, sloeg hij de hand aan zichzelf.

De politie heeft nog geen idee wat de man bezielde. In het pand wordt vaker tot diep in de nacht gefeest. Tijdens de schietpartij was er een 'zombiefeest' aan de gang, waarbij bezoekers als zombies verkleed waren. De schutter zou geen directe bekende zijn van de aanwezigen, maar uitgenodigd zijn toen hij eerder op de avond op een ander feest met een paar genodigden aan de praat raakte. In zijn wagen werden later nog een geweer en een grote hoeveelheid kogels aangetroffen. Volgens de politie was het bloedbad de ernstigste moordpartij sinds 1983, toen in een gokclub in Seattle dertien personen werden doodgeschoten.

Moordpartij in Seattle
De politie onderzoekt de omstandigheden rond het bloedbad


Met dank aan Roel_Jewel en Basschie voor de submit.