Belgen filmen mishandeling gehandicapte klasgenoot

BuitenlandsIn BelgiŽ zijn zeven minderjarige jongens gearresteerd wegens het mishandelen van een motorisch gehandicapte jongen. De mishandeling is ook gefilmd met een gsm. De jeugdige Antwerpenaren sloegen vorige week donderdag toe omdat het slachtoffer volgens hen een 'klikspaan' was en 'vies' naar hen had gekeken.

De 15-jarige gehandicapte knaap kreeg eerst een aantal stompen waarna hem even rust gegund werd. Toen trokken de daders een jas over zijn hoofd en sloegen er nog even lustig op los. De knaap wist nog wel zelf naar huis te komen. Zijn moeder bracht hem toen onmiddellijk naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij fikse verwondingen had opgelopen. Inmiddels gaat het weer beter met hem en gaat hij weer naar school.

Van de verdachten zaten er vier in zijn klas, de andere drie zijn schoolgenoten. De zeven (allen allochtone jongeren tussen de 14 en 16 jaar) zijn gistermorgen voor de jeugdrechter geleid die hen in een inrichting heeft geplaatst. Eťn van de jongens filmde de mishandeling met zijn mobieltje. Een andere verdachte zou op diezelfde gsm al gelijksoortige filmpjes hebben gezien. De mishandeling zou dus zomaar een vorm van happy slapping geweest kunnen zijn.