[update] Jongen doodgeschoten in Amersfoort

Bij een schietpartij in het centrum van Amersfoort is vanmiddag een jongen om het leven gekomen. Het incident bij de Kamperbinnenpoort gebeurde rond 16:15 uur. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Men gaat uit van één schutter, die wist te ontkomen.

Volgens omstanders is het slachtoffer een 16- of 17-jarige Iraniër en was er sprake van een ruzie over een meisje. De man overleed op de Zuidsingel, niet ver van het centrum van de stad.

Update 21:54 uur
Toen de politie ter plaatse kwam, leefde het slachtoffer nog. De traumahelikopter die reeds onderweg was, moest onverrichter zaken terugkeren omdat het slachtoffer even later alsnog overleed.

De omgeving van de Kamp en Langestraat werd na het incident urenlang afgesloten. Het lichaam van het slachtoffer werd even na acht uur 's avonds opgehaald door een lijkauto. De politie verwacht tot laat in de avond bezig te zijn met het sporenonderzoek.


Foto: Strating.net

Met dank aan Q., cyberbull, GS500, TimeClypse, Kevin, Ytro, bartiesmartie, Matthijs Strating en masterminder voor de submit.