Nederlandse sekstoerist in Marokko tot vier jaar veroordeeld

JustitieDe 40-jarige Michel E. uit Son en Breugel is gisteren in Marokko veroordeeld tot 4 jaar celstraf wegens seksueel misbruik van een minderjarige jongen. Tegen E. was maar liefst 20 jaar celstraf geëist. De Nederlander heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

E. werd vorige maand in de Zuid-Marokkaanse stad Marrakech gearresteerd in het bijzijn van een 16 jarige jongen. Deze bekende dat hij al twee jaar lang tegen betaling van tussen de 10 en 20 euro per ontmoeting, een seksuele relatie had met de Nederlandse sekstoerist.

Opvallend is dat kort voor de rechtszaak E. op zoek moest naar een andere advocaat. De Marokkaanse raadsman die hij had, wilde hem niet meer verdedigen. Er was tijdens de voorbereiding van de zaak zoveel belastend materiaal verzameld dat hij naar eigen zeggen in gewetensnood was gekomen. Volgens die advocaat zou E. betrokken zijn bij veel meer dan de Marokkaanse politie weet. ''Het gaat om misbruik van mogelijk honderden jongens'', zei E's ex-advocaat.

In Marokko werden vorige maand ook twee Utrechters opgepakt. Zij zitten ook nog vast, maar worden niet verdacht van pedofilie. Wel hebben ze zich schuldig gemaakt aan homoseks (verboden in Marokko) en het uitlokken van prostitutie.

Met dank aan Super7fighter voor de submit.