Laatste voortvluchtige H' Angel aangehouden

Icoon JustitieHet laatste voortvluchtige lid van de Nomads, de Limburgse afdeling van de Hells Angels, is vanavond door de Franse politie in Parijs aangehouden. De 42-jarige man, een 'full member', is waarschijnlijk medeplichtig aan de moord op drie Hells Angels in het Limburgse Oirsbeek, ruim twee jaar geleden. Dit is vandaag door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

De Nomad wist in de zomer van 2004 aan de politie te ontsnappen en verbleef sindsdien waarschijnlijk in het buitenland. Dankzij de samenwerking tussen de Nationale Recherche, Europol en de Duitse, Zweedse en Franse politie, kon hij worden opgespoord en gearresteerd.

Vorig jaar werden al twaalf leden van de Limburgse Hells Angels veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes jaar wegens de betrokkenheid bij de moord op hun clubleden. In januari werd de penningmeester van de motorbende opgepakt. Met de arrestatie van vanavond zijn alle verdachten ingerekend.

Het Openbaar Ministerie beschouwt de Hells Angels als een criminele organisatie. Afgelopen oktober werd daarom een grootscheepse actie gehouden waarbij 45 leden van de motorbende werden aangehouden. Zij zijn inmiddels allemaal weer in vrijheid gesteld.