Voetbal: Uitslag Internazionale - Ajax

Icoon Champions LeagueAjax heeft zich niet gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. Internazionale won het returnduel met 1-0, na de 2-2 uit Amsterdam. Afgelopen week nam PSV al afscheid van het kampioenenbal.

Ajax-trainer Danny Blind twijfelde vooraangaand aan de confrontatie alleen over de invulling van de linkshalfpositie. Uiteindelijk was de keuze voor de Zeeuw niet moeilijk, want Urby Emanuelson raakte geblesseerd tijdens de afsluitende training. Daardoor begon Nourdin Boukhari als linkermiddenvelder, terwijl Juanfran fungeerde als linksback. Internazionale kon in tegenstelling tot drie weken terug beschikken over Juan Sebastian Veron. Obafemi Martins en Adriano waren de startende spitsen bij de Nerazzuri.

Internazionale kende een furieus eerste kwartier. Wonder boven wonder bleef de storm zonder treffers. De grootste kans in deze fase was voor Obafemi Martins. De Nigeriaan zag een afstandsschot op de lat uiteenspatten. Hedwiges Maduro onderschepte bovendien een voorzet van Figo voordat Martins kon binnentikken. Luis Figo en Adriano waren een constante bron van dreiging. Ajax leed teveel balverlies om uit de druk te komen. Met name het middenveld was te weinig balvast.

Net toen de Italiaanse aanvalsgolven stokten, kreeg Inter een strafschop. Olaf Lindenbergh maakte hands na een voorzet van Dejan Stankovic. Adriano slaagde er niet in het buitenkansje te verzilveren: de Braziliaan mikte naast. De misser van Adriano luidde een Ajax-periode in. Rosales zette eindelijk Francesco Toldo aan het werk. Markus Rosenberg appelleerde voor een penalty wegens hands van Materazzi, maar arbiter FrŲjdfeldt wuifde alle protesten weg. In de laatste fase voor rust had Ajax licht de overhand, zonder dat dit tot kansen leidde.

Adriano zorgde aan het begin van het tweede bedrijf meteen voor gevaar, na laks optreden van Thomas Vermaelen. Het bleek niet het startsein van een swingend Internazionale, zoals in de openingsschermutselingen. Ajax herpakte zich en op een gegeven moment leek een counter in de maak. Boukhari gaf echter een matige pass, waardoor Stankovic in balbezit kwam. De middenvelder had geen last van Trabelsi (die nam deel aan de counter), passeerde Maduro en met een curve ging de bal langs Stekelenburg: 1-0.

De achterstand stelde Ajax voor een onmogelijke missie. Het kon niet meer gedoseerd de aanval zoeken, maar moest meer risico's nemen. Inter leunde rustig achterover en liet Ajax het spel maken. Een offensief kwam echter moeizaam van de grond. Klaas Jan Huntelaar had het zeer lastig tegen Marco Materazzi en de buitenspelers zakten in na een redelijke eerste helft. Hatem Trabelsi, die sterk speelde, kreeg met z'n linker een aardige schietkans, maar mikte te hoog.

Het inbrengen van Charisteas en Babel veranderde weinig aan het spelbeeld, hoewel laatstgenoemde zich even onderscheidde met een hard afstandsschot. Zonder noemenswaardige gebeurtenissen kabbelde het duel voort. De uitschakeling diende zich ruim van tevoren aan. Ajax strandt net als in 2003 in het Giuseppe Meazza-stadion. Destijds was AC Milan de beul en het stadium de kwartfinales.

--------

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!