Vrouw krijgt miskraam na drugsonderzoek op Schiphol

Icoon ShockingEen Surinaamse vrouw heeft aangifte gedaan van zware mishandeling met de dood van haar ongeboren kind tot gevolg. Afgelopen november kreeg de vrouw een miskraam nadat ze ruw was onderzocht op Schiphol. Ze heeft een klacht ingediend over de vernederende manier waarop ze door de douane en marechaussee was behandeld. Ook eist ze smartengeld voor de lichamelijke en geestelijke gevolgen die ze hierdoor opgelopen heeft.

Het was volgens de Surinaamse een zeer denigrerend onderzoek. Verscheidene malen werd ze opgedragen zich uit te kleden waarna ze in haar anus en vagina werd onderzocht. De verpleegkundige die haar behandelde bij de bodyscan ging volgens haar bijzonder ruw te werk. "Hij ging achter me staan en duwde me heel hard in mijn zij en buik. Toen ik zei dat het erg pijnlijk was, vertelde hij dat het nodig was om de bolletjes in mijn buik te laten zakken", zo zegt ze.

Toen bleek dat de vrouw onschuldig was, mocht ze weer terug naar de luchthaven. Op weg daar naartoe merkte ze dat ze bloedde, en enige tijd later kreeg ze een miskraam. Hoewel de vrouw al twee maanden zwanger was, had ze daar tot dan geen weet van.

De marechaussee heeft geen commentaar. Een woordvoerder doet de zaak af met: "Omdat er aangifte is gedaan, ligt de zaak nu bij het Openbaar Ministerie."

Met dank aan allenicknameswarenalbezet voor de submit.