Duitse bejaarden krijgen hoer voor verzorging

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Je opa en oma laten verzorgen door een prostituee. Het klinkt misschien niet alledaags, maar in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is het binnenkort werkelijkheid. Vanwege het grote overschot aan hoeren gaat de Diaconie Westfalen ze omscholen tot bejaardenverzorgsters. Het project kan bovendien rekenen op een subsidie van 5 miljoen euro van het Europees Sociaal Fonds.

Voor de nieuwe omscholingscursus, die anderhalf jaar moet gaan duren, zijn al 30 aanmeldingen binnen. Op zich is dat nog niet veel, aangezien de deelstaat op dit moment zo'n 50.000 prostituees heeft. Dit is zo'n groot overschot, dat de meeste dames hun diensten aanbieden voor een schijntje. Uit onderzoek bleek dan ook dat de helft van de hoeren best verzorgster wil worden.

Die bejaardenverzorgsters zijn nu juist zo hard nodig in Duitsland. Ondanks dat er 5 miljoen werklozen rondlopen, heeft bijna niemand zin in de verzorging. Hoeren zouden daar minder problemen mee hebben, omdat ze niet bang zijn om mensen aan te raken of om mensen te verschonen.

De Nederlandse belangenvereniging voor prostituees 'De Rode Draad' is overigens niet zo enthousiast. "Het is voor vrouwen lastig om een nieuwe carrière te beginnen, omdat ze bang zijn voormalige klanten tegen te komen. Tegenover een werkgever heb je de keuze: of je verleden verzwijgen of het vertellen. Allebei is lastig", aldus een woordvoerder.

Met dank aan Herald voor de submit.