Overvallers maken Monopoly-geld buit

Icoon Domme criminelen Overvallers in Londen hebben bij hun overval op een geldtransportwagen een recordbedrag van bijna 110 miljoen euro buitgemaakt. Helaas voor hen gaat het om Monopoly-geld.

De dieven overvielen de wagen toen deze op weg was naar de luchthaven van Heathrow. Het geld dat ze buitmaakten, was bedoeld voor een Monopoly-reclamespot die in Praag zou worden opgenomen. Waarschijnlijk zijn de overvallers door insiders getipt, maar was de tip niet specifiek genoeg. De wagen werd later teruggevonden. De 32-jarige bestuurder is opgepakt. Het Monopoly-geld en een hoop bordspellen die buit werden gemaakt, zijn echter nog spoorloos.

Volgens een politiewoordvoerder was er zoveel geld in de wagen aanwezig, omdat het geld uit de lucht moest komen vallen in het spotje. Ondanks het feit dat de buit nep is, wil de politie de overvallers te pakken krijgen en opsluiten. Ze mogen wel de gevangenis-kanskaart van het spel houden: 'Ga direct naar de gevangenis (U ontvangt geen startgeld)', aldus een grappende woordvoerder.