Timmer gehuldigd in haar woonplaats

Olympisch-kampioene Marianne Timmer is gisteren in haar woonplaats Heiloo (nabij Alkmaar) gehuldigd. Zo'n duizend mensen waren aanwezig toen de gouden 1000-meter schaatster door de burgemeester van het dorp ontvangen werd op het balkon van het gemeentehuis. Daarvoor had Timmer samen met haar vriend Henk Timmer een kleine rondrit per arrenslee gemaakt. Vanuit de wijk waar ze woont (Ypestein) werd ze naar het centrum van het dorp gereden.

'De huppel uit Heiloo' (Mart Smeets noemde haar in Torino zo) zei het dorp voorlopig nog niet te verlaten. De in Groningen (Sappemeer) geboren en opgegroeide Timmer woont samen met AZ-doelman Henk Timmer, en die staat nog zeker twee jaar onder contract bij de Alkmaarse voetbalclub. Na de huldiging op het balkon was er een samenzijn met kinderen van basisscholen uit het dorp. Van iedere school waren er twee uitgevaardigd. Daar nam ze uitgebreid de tijd voor.

Ook toeschouwer bij het gebeuren was een andere oud-Olympischkampioen: Ron Zwerver. Hij werd tien jaar geleden gehuldigd in Heiloo toen hij goud won met het legendarische volleybalteam in Atlanta. Dat Timmer ook in Heiloo woont deed hem weinig: ''Ik heb genoten van de duizend meter van Marianne. Het maakt me niet uit waar iemand woont die zo presteert''. De kinderen van Zwerver dachten daar heel anders over; die waren vooral vóór Marianne omdat ze vlak bij hen woont.

Timmer en coach Orie juichen om goud
Timmer op het moment dat ze zag dat ze goud had

-
Meer sportnieuws op FOK!sport.