Drummer Jackson Five doodgestoken

Icoon MuziekJohnny Jackson, een voormalige drummer van The Jackson Five en naar verluidt een neef van Michael Jackson, is afgelopen woensdag doodgestoken in een woning in de stad Gary in de Amerikaanse staat Indiana. De 54-jarige Jackson werd door de politie aangetroffen met een steekwond in zijn borst.

De politie werd woensdag gebeld door een buurvrouw, nadat zij een luidruchtige ruzie tussen Jackson en een vrouw had gehoord. Toen de politie de woning binnenkwam, troffen zij de drummer dood aan. De vrouw was verdwenen, de politie is een zoektocht naar haar gestart.

Johnny Jackson kwam eind jaren zestig bij The Jackson Five, de band die voor Michael Jackson het startsein voor een succesvolle solocarrière betekende, toen hij de oorspronkelijke drummer Milford Hite verving. De groep broers werd beroemd met hits als 'I Want You Back' en 'I'll Be There'.

Johnny Jackson drumde de afgelopen jaren bij de band White Dove van Anthony Acoff, deze moest hij enkele maanden geleden echter verlaten wegens drankproblemen. Een paar weken terug mocht hij weer optreden met White Dove, volgens Acoff was hij toen clean. Of Johnny Jackson werkelijk een neef van Michael was, is niet volkomen duidelijk. Volgens sommigen, onder wie de politie, was hij een neef, anderen menen echter dat hij geen familie was.