Rotterdamse politie rukt uit vanwege 'grapje'

Icoon PolitieEen uit de hand gelopen grap heeft vrijdagavond in een Rotterdams park geleid tot een massale politie-inzet. Een 16-jarige jongen wilde een 18-jarige vriend laten schrikken, en had daarvoor een oom ingeschakeld. Terwijl de jongens door het park liepen kwam de oom op hen af, en deed alsof hij zijn neef neerstak.

Vervolgens richtte hij een vuurwapen op de jongen en waren er knallen te horen, waarschijnlijk doordat de oom, een 41-jarige man, tegelijkertijd vuurwerk afstak. De 18-jarige rende, in de veronderstelling dat er werd geschoten, volledig in paniek weg, en alarmeerde bij een woning de politie die met veel manschappen naar het park kwam. Enkele andere getuigen dachten eveneens dat het om een echt schietincident ging, en bevestigden het verhaal van de 18-jarige.

De 'dader' en het 'slachtoffer' waren echter verdwenen. Toen zij de jongen, die inmiddels op het politiebureau zat, later gingen zoeken, bleek dat het om een grap ging. De twee hebben een procesverbaal gekregen voor het geven van vals alarm, en kunnen tevens een rekening verwachten voor de kosten van de politie-inzet.

Met dank aan PeeJay voor de submit.