Gary Glitter voor drie jaar Vietnamese cel in

Glitter probeert de Vietnamese rechter te verstaanDe voormalige Engelse glamrocker Gary Glitter draait voor drie jaar een Vietnamese cel in. Glitter, alias Paul Francis Gadd, werd door een rechtbank in de stad Ba Ria veroordeeld wegens misbruik van twee meisjes van elf en twaalf jaar oud. De 61-jarige Brit heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij zou de meisjes thuis hebben uitgenodigd om hun Engels te leren.

Voor aanranding en kindermisbruik had Glitter maximaal twaalf jaar kunnen krijgen. Aanvankelijk dreigde zelfs een aanklacht wegens kinderverkrachting, waarop in Vietnam de doodstraf staat. Aanwijzigingen in die richting konden door justitie echter niet hard worden gemaakt, mede omdat de families van de meisjes verzochten de aanklacht te laten vallen. Glitter zou de beide families hiervoor ieder tweeduizend dollar hebben toegeschoven.

Glitter, die vooral in de jaren zeventig als popster aan de weg timmerde, werd in 1999 al in Groot-Brittannië veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Na vrijlating vertrok hij naar Cuba, om zich vervolgens in Cambodja te vestigen. Dat land werd hij echter in 2002 uitgezet, omdat hij zou samenwonen met een minderjarig meisje. De oude rocker reageerde ontdaan en vol ongeloof op zijn veroordeling.

Met dank aan babbelbox voor de submit.