Jessica Alba woest op Playboy na bikini-foto

Icoon ShowbizzJessica Alba is woedend op het Amerikaanse mannenblad Playboy. De actrice meent dat het tijdschrift zonder toestemming een foto van haar in bikini op de voorpagina van de editie van maart heeft geplaatst. Alba, onder meer bekend van de films Fantastic Four en Sin City, heeft een schadevergoeding geŽist en dreigt een rechtszaak aan te spannen.

"Playboy heeft mij gevraagd te poseren voor het blad, maar dit heb ik geweigerd. Vervolgens hebben zij via leugens een foto van mij weten te bemachtigen. Op de foto, die is gemaakt tijdens de opnames van Into the Blue, ben ik te zien in een piepkleine bikini", aldus een boze Alba, die onlangs door bezoekers van de website Askmen.com nog werd gekozen tot meest gewilde vriendin, volgens De Telegraaf.

Advocaat Brian Wolf van de 24-jarige actrice heeft direct een brief gestuurd naar Playboy. "Het publiek verwacht nu, door de foto op de voorpagina, dat er naaktfoto's van Jessica in het blad staan. Wij eisen een vergoeding, omdat dit zeer slecht is geweest voor haar reputatie en carriŤre."

Playboy heeft tevens een brief van Columbia Pictures gekregen. De filmmaatschappij pikt het niet dat het blad beelden uit de film Into the Blue gebruikt voor publicatie. De maatschappij noemt de actie van Playboy een "zwijnenstreek" en eist dat het blad zijn excuses aanbiedt.


De bewuste cover