Dance Valley toch meerdaags festival

Icoon MuziekDance Valley wordt dit jaar toch, net als vorig jaar, een meerdaags evenement, zo heeft organisator UDC woensdag bekendgemaakt. Woensdagochtend meldde UDC nog dat de gemeente niet wilde meewerken aan een meerdaags festival, 's middags was dat echter veranderd. Het dansfestival is wel verplaatst van augustus naar juli.

De gemeente Velsen meldde dinsdagavond aan UDC geen vergunning te geven voor een festival dat meerdere dagen duurt. Hierop bracht de organisator een bericht naar buiten waarin werd gesteld dat het dansfeest dit jaar geen meerdere dagen zou gaan uren. "De politie geeft als reden dat ze niet genoeg mensen hebben. Dat vinden wij onacceptabel", aldus woordvoerder Brian Bout van UDC woensdagochtend. "Wij denken dat ze gewoon geen zin hebben om energie in dit festival te steken." Bout meldde tevens dat UDC van plan was juridische stappen te ondernemen. "We hoorden pas eind januari dat de politie niet wil meewerken. We lopen tonnen aan schade op."

Later op woensdag hoorde UDC dat de politie toch voldoende agenten beschikbaar heeft voor een meerdaags feest. Hoe dit ineens omgeslagen kan zijn, zei Bout niet te weten. "We kunnen er alleen maar over speculeren. Misschien heeft de media-aandacht geholpen of is de politie ineens van gedachten veranderd. Voor ons is het in ieder geval fantastisch nieuws dat alles gewoon kan doorgaan als gepland."

De politie Kennemerland meldde voorts dat er inderdaad een negatief advies is uitgebracht aan de burgemeester van Velsen voor een meerdaagse editie van Dance Valley op 4, 5 en 6 augustus, de oorspronkelijk geplande datum. De reden van dit advies is de samenloop met andere evenementen in de regio, waaronder de Masters op het circuit van Zandvoort. Er is geen sprake van een gebrek aan politiemensen, het gaat er het korps om dat "de veiligheid van alle bezoekers bij alle evenementen gegarandeerd moet kunnen worden", aldus een woordvoerder.

Het Dance Valley Festival zal nu als een "weekender" plaatsvinden op 14 en 15 juli. De camping is van 14 tot en met 16 juli geopend. De voorverkoop van de kaarten start, zoals gepland, op 23 maart.