Arctic Monkeys winnaars bij NME Awards

Icoon MuziekDe Britse rockband Arctic Monkeys was afgelopen week de grote overwinnaar bij de NME Awards. Tijdens het jaarlijkse prijzenfestijn van het toonaangevende Britse muziekblad NME werden de Sheffieldse jongens zowel tot Beste Nieuwe Band, als Beste Band gekroond.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een band deze beide titels tegelijk binnenhaalt. De Arctic Monkeys, die in totaal vier nominaties hadden, verkregen ook nog de prijs voor Beste Single. Met dit totaal lieten ze de grote favorieten, de Kaiser Chiefs, ver achter zich. Zij haalden van de zes nominaties slechts de prijs voor Beste Album (Employment) binnen. De laatste nominatie van de Monkeys, Beste Live Band, ging naar Franz Ferdinand.

De Arctic Monkeys, bestaande uit een groep jongens waarvan de gemiddelde leeftijd de 19 niet ontstijgt. releasden vorige maand hun album 'Whatever people say I am, that's what I'm not'. Hun debuutsingle 'I bet you look good on the dancefloor' werd grijsgedraaid op de Britse radio, en hun tweede single 'When the sun goes down' staat momenteel op 1 in de Outlaw 41.

Een overzicht van alle winnaars vind je hier.