R'damse Bart boos op politiek-correcte poster

OpmerkelijkEen grote posteractie van de Rotterdamse GGD tegen huiselijk geweld heeft tot boze reacties geleid bij een aantal Barten, Klazen en Jeffreys in de havenstad. Op de affiches staan de leuzen: 'Bart slaat zijn vrouw', 'Jeffrey bedreigt zijn moeder' en 'Klaas misbruikt zijn dochter'.

Een aantal mannen met die voornamen vindt het onsmakelijk om op iedere hoek van de straat (bijvoorbeeld in bushokjes) te worden geconfronteerd met dergelijke leuzen. Wat een aantal ook enorm stoort is de 'politiek-correcte' keuze van de namen. Waarom geen allochtone naam als Mohammed, zo vragen zij zich af, of een politiek bekende als Jan-Peter? Opmerkelijk in dit verband is dat bij een andere postercampagne van de gemeente Rotterdam, wel de namen 'Mohammed' en 'Youssef' voorkwamen. Maar dat was dan op posters waarop Mohammed en Youssef werden bedankt voor het bellen van de politie omdat ze iets verdachts hadden waargenomen.

De GGD Rotterdam zegt in een reactie dat de namen Bart, Jeffrey en Klaas volkomen willekeurig zijn gekozen. Men heeft wel enig begrip voor de boosheid van Rotterdamse Barten, Jeffreys en Klazen. Uitleg over het doel van de posteractie staat op de site van de GGD.


Eťn van de posters van de R'damse GGD.