Is het over voor Barend en van Dorp?

Icoon TelevisieDat Talpa niet de zender is met de best scorende programma's mag geen verrassing heten, maar ook de doorgaans niet slecht scorende talkshow van Frits Barend en Henk van Dorp begint nu ernstig in de problemen te geraken.

Natuurlijk, de kijkcijfers van Barend & Van Dorp halveerden al op het moment van de overstap naar Talpa, maar na de nieuwe start deze week zijn de cijfers er alleen maar slechter op geworden. Dieptepunt deze week: afgelopen woensdag met 130.000 kijkers.

Volgens de makers komt de dip deze week niet uit te lucht vallen. De Olympische Spelen en het vele voetbal worden als oorzaken aangewezen. Tegen voetbal "is niets of iemand bestand", aldus Henk van Dorp in de Volkskrant. Het latere tijdstip, dat ruim een half uur later is dan voor de winterstop, wordt niet als oorzaak gezien. "Nee, we zitten al twee jaar rond elf uur 's avonds. Ik kan me niet voorstellen dat dat zoveel verschil maakt."

Het programma Barend en Van Dorp is met het laatste seizoen bezig. De talkshow zou bij RTL4 al stoppen, maar voor (de zak geld van) John de Mols nieuwe zender hebben de heren besloten nog een jaartje langer door te gaan. De kans om te stoppen op het hoogtepunt is echter al verkeken, zo lijkt het.

Met dank aan pberends voor het submitten.