Onvrede over omgeving rond snelwegen

Icoon VervoerDe omgeving rond de Nederlandse snelwegen moet beter worden ingedeeld. Op dit moment verrommelt en slibt het gebied rond de snelwegen dicht. Ook ontbreekt samenhang tussen de verschillende bebouwingen. Over deze kwestie bestaat veel onvrede onder de Nederlanders. Het Ruimtelijk Planbureau presenteerde vandaag een onderzoek hierover.

De verscheidene gebieden langs de snelwegen hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot gewilde vestigingslocaties voor bedrijventerreinen en industriegebieden. Uit het onderzoek blijkt dat de gebieden in de afgelopen jaren te rap zijn volgebouwd. Met name bedrijven in de distributiesector en de zakelijke dienstverlening willen zich graag vestigen rond de snelwegen.

Volgens de onderzoekers moet de overheid zich bemoeien met de keuze of een gebied wordt gebruikt voor het uitbreiden van de verstedelijking of dat er een "open panorama" moet worden behouden. De gebieden rond de snelwegen moeten volgens de onderzoekers onderdeel worden van landelijk beleid. Nu is de indeling van de gebieden grotendeels nog een lokale aangelegenheid.

De omgeving rond de snelwegen wordt steeds voller
De omgeving rond de snelwegen wordt steeds voller