Rotterdammers vinden hun stad veiliger

Icoon AlgemeenRotterdammers vinden hun stad veiliger geworden in 2005. Dat blijkt uit de veiligheidsindex die wordt samengesteld op basis van gegevens van politie, justitie en gemeentelijke diensten. De inwoners van de stad geven een 6,9 voor veiligheid. In 2004 was dat een 6,6 en in 2002 een 5,6. De verbeteringen zijn te zien op alle fronten, zo blijkt uit de index.

Volgens het rapport is er minder drugsoverlast, zijn er minder inbraken geweest en is het geweld ook afgenomen. Een klein aantal wijken hebben nog wel veel problemen zoals Oud Charlois, Nieuw Crooswijk en het Oude Westen.

Uit de veiligheidsindex blijkt verder dat Rotterdammers zich het meest ergeren aan de overlast door jongeren, parkeerproblemen en de hondenpoep.

In een woord vooraf schrijven burgemeester Opstelten en wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid) dat de goede cijfers niet betekenen dat het stadsbestuur rustig achterover kan gaan leunen. "We hadden graag nog zes maanden extra de tijd gehad. Vier jaar zijn te weinig om op alle fronten een structurele verbetering te krijgen op het gebied van veiligheid", aldus de bestuurders.