Voetbal: Uitslag PSV - Olympique Lyon

Icoon Champions LeagueIn de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League heeft PSV een 0-1 nederlaag geleden tegen Olympique Lyon. De Fransen maakten het enige doelpunt via een vrije trap van Juninho.

Al in de tweede minuut kreeg Vennegoor of Hesselink een kopkans, maar de Franse keeper wist een vroege Eindhovense voorsprong te vermijden. Even later verslikte Lamey zich in een terugspel, Gomes moest in actie komen en was daarbij eerder bij de bal dan Govou. Na een klein kwartier kreeg Ooijer de voet van Juninho in zijn gezicht, hetgeen een hoofdwond veroorzaakte, maar hij kon na behandeling gewoon doorspelen. Juninho kreeg voor de ongelukkige overtreding de gele kaart. Kort daarna nam Alex een vrije trap op ongeveer 25 meter van het Franse doel, de bal belandde op de bovenkant van de lat. Ook verdediger Cris heeft een hoofdwond na een botsing met FarfŠn, maar ook hij kan verder spelen. Na ongeveer een half uur spelen kan Lyon een voorzet van Reiziger onderscheppen voordat Vennegoor gevaarlijk kan worden. Diezelfde Vennegoor kan tien minuten later wel koppen, maar de bal na gaat net naast. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Olympique Lyon begon de tweede helft met Wiltord, die Cris verving. Al snel was er een redelijke kans voor Carew, maar hij wist de score niet te openen na matig wegwerken door PSV. De jonge Aissati verving na ruim vijftig minuten de AustraliŽr Culina op het middenveld van PSV. Na een uur spelen kon Aissati meteen goed werk verrichten door een bal van Carew, die na een misser van Gomes kon koppen, van de lijn te halen. Carew werd in de Franse aanval vervangen door Fred na ongeveer een uur spelen. Niet veel later kreeg Lyon een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel van Gomes. De Braziliaan miste het zwabberende schot van zijn landgenoot Juninho, waardoor de 0-1 op het scordebord stond. PSV was niet de mindere, maar kon de gelijkmaker niet aantekenen. Kone kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Affelay. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Govou zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Cocu. In de slotminuut was het invaller Kone die de keeper omspeelde, maar vervolgens voor een halfleeg doel op de paal schoot. PSV moet op 8 maart in Lyon de 0-1 achterstand proberen goed te maken.