Steeds meer staten VS verbieden homo adoptie

Amerikaanse staten die pogingen doen homo's en lesbiennes te verbieden kinderen te adopteren, schieten als paddestoelen uit de grond. In minstens zestien van de vijftig Verenigde Staten zijn op dit moment wetten onderweg die adopties door homoparen verbieden. "Nu we de definitie van het huwelijk hebben vastgesteld, moeten we daarop verder voortborduren door te zeggen dat kinderen het verdienen een vader en moeder te hebben", verklaart een medewerker van de conservatieve christelijke groepering Ohio's Pro-Family Network.

Florida was één van de eersten in het benadelen van homo's, door in 1977 een wet door te voeren die alle homoparen verbiedt kinderen te adopteren. Een stelletje van hetzelfde geslacht heeft echter wel het recht foster parent te zijn. De enkelen die geprobeerd hebben deze wet terug te draaien, hebben gefaald.

Ook Mississippi staat adoptie door homokoppels niet toe, hoewel een alleenstaande homo het dan weer wel mag. De Amerikaanse staat Utah verbiedt überhaupt adoptie voor ongetrouwde stelletjes, ongeacht hetero of niet. Het Vaticaan kwam onlangs in het nieuws door het homohuwelijk weer eens ter discussie te stellen.